Nieuwsoverzicht: blogger met acteertalent gezocht

Opmerkelijke vacature bij Philips. Het bedrijf zoekt een blogger die nieuwe producten en gadgets gaat reviewen, maar ook acteert in een online serie waar ook Victoria Koblenko in speelt. Voor journalisten met Hollywood-aspiraties.

Zite versus Google Reader
Interessante blogpost van Erwin Blom over de iPad-app Zite. Sinds een tijdje is Google Reader niet langer Bloms belangrijkste informatiebron, maar Zite, een app die leert van je voorkeuren en leesgedrag en zo een nieuwsselectie voor je maakt. Zijn aggregatoren als Zite, Flipboard en News.me de nieuwsplatformen van de toekomst? Interessant om een over na te denken. Ondertussen krijgt de maker van Zite allerlei juridische dreigbrieven van mediabedrijven, omdat de app veel artikel volledig binnenhaalt, in plaats van een samenvatting met een ‘read more’-link.

Mediaorakels
Aandacht voor twee interessante visies over de staat van de journalistiek. Eerst professor journalistiek Jay Rosen, die onder meer stelt dat de journalistiek beter wordt als er meer mensen (burgers) aan mee doen. Verder interessante kopij op het blog van mediaorakel Jeff Jarvis, die een paar harde economische lessen oplepelt.

Google gaat films verhuren
YouTube gaat op grote schaal films verhuren. Nu nog heeft Netflix (in de VS tenminste) dit rijk in handen, maar het grote Google gaat zich nu ook bemoeien met deze markt. Deals zouden er al zijn met Sony, Warner Bros en Universal.

Meer medianieuws, verzameld door RethinkingMedia, op Scoop.it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *