Nieuwsoverzicht: Trollen met reaguurbot bij de Telegraaf en webapplicatie voor De Pers

Webapp of native app
Een interessant betoog van De Pers-hoofdredacteur Jan-Jaap Heij voor het ontwikkelen van een webapplicatie voor De Pers in plaats van een applicatie die je moet installeren op je telefoon. De Pers heeft gekozen voor het ontwikkelen van een voor HTML5 geschikte applicatie om niet alleen onafhankelijk te zijn van Apple, RIM of Android, maar ook omdat de kosten voor ontwikkeling en beheer lager zijn. Dat webapplicaties minder technische mogelijkheden hebben neemt Heij voor lief, zijn verwachting is dat dit in de toekomst verbeterd zal worden. Lees de column van Jan-Jaap Heij op webwereld.

‘Stop met de doordeweekse krant’
Een ander lezenswaardig artikel is dat van Frédéric Filloux op het weblog Monday Note, waarin hij oppert dat de New York Times doordeweeks het beste kan stoppen met het maken van kranten. Volgens hem kan de verslaggeving beter op internet worden gedaan, aangevuld met een papieren krant op zondag. Het stoppen met een dagelijkse krant en de extra inkomsten van internetabonnees zouden het tij voor NYT volgens kunnen keren. Hij vergelijkt de huidige situatie met die van een smeltende ijsberg; hoe groot ook, eens zal er niets meer van over zijn. NRC’s Chef Internet Ernst-Jan Pfauth is het vanzelfsprekend volkomen met hem eens en vat het kernachtig samen op zijn eigen weblog. Het is sowieso te hopen dat er extra inkomsten van internetabonnees komen voor NYT, ongeacht of de krant nu wel of niet Filloux’ aanbevelingen opvolgt. Het ontwerpen van de paywall voor de site kostte de krant naar verluid 40 miljoen dollar. Philip Greenspun vraagt zich af waar het geld gebleven is.

Leesvoer over livebloggen
Ondanks of misschien dankzij het hoge pornogehalte is livebloggen bij veel media erg in trek als dé manier om op internet accuraat verslag te doen van grote evenementen. Twee interessante gedachtegangen over livebloggen vindt u bij de Guardian en bij Editorsweblog.

Adverteren op tablets loont
Advertenties in papieren media als kranten en tijdschriften worden minder goed bekeken dan die op tablets als de iPad. Dat blijkt in ieder geval uit onderzoek van MRC International in opdracht van de Zweedse uitgever Bonnier. Lees meer over het onderzoek bij MediaFacts.

Trollen met reaguurbot bij De Telegraaf
Weblog Retecool.nl had er al een sport van gemaakt om de mooiste reacties bij de artikelen op de site van De Telegraaf te verzamelen op WakkerPedia. Enkele bloggers van de site hebben als vervolg daarop een reactierobot geprogrammeerd die de meest onzinnige woorden uit reacties van de artikelen van de Telgraaf gebruikt om daarmee automatisch reacties te generen. En wat blijkt, volgens Retecool althans: de reacties van reaguurbot Hubert Both uit Vreeswijk worden niet geweigerd, hoe off-topic en stompzinnig ze ook zijn. Tijd voor een nieuwe moderator bij detelegraaf.nl want op deze manier is de mening van Henk en Ingrid niet meer te onderscheiden van die van nep Henks en Ingrids. En dat moeten we toch niet willen met z’n allen.

Geen kale Van Nieuwkerk
Matthijs van Nieuwkerk beloofde in 2008 dat hij zijn haar zou afscheren als ADO Den Haag in de top 5 van de Eredivisie zou eindigen. Dat deed hij in het programma Holland Sport, uitgedaagd door Wilfried de Jong en toenmalig ADO-trainer André Wetzel. De Haagse wethouder Karsten Klein (Sport) bood aan Van Nieuwkerk kaal te scheren op de middenstip van ADO, maar de DWDD-presentator heeft inmiddels via zijn woordvoerder laten weten dat hij zijn belofte niet zal nakomen en ook niet zal ingaan op ‘het hypeje’. Tot zover spontane beloftes op tv. Of niet?

Kijktip
Sundance-winnaar Danfung Dennis licht een tipje van de sluier op over zijn volgende project, een virtual reality videoproject waarin de kijker bij de hand wordt genomen bij het kijken naar nieuwsevementen. Dennis gebruikte beelden van fotojournalist Patrick Chauvel in Libië en bewerkte die tot een meeslepende haast surrealistische impressie. Lees meer bij NewsShooter, maar kijk vooral de video!

My Freedom Or Death – Condition ONE Beta from Danfung Dennis on Vimeo.

One reply on “Nieuwsoverzicht: Trollen met reaguurbot bij de Telegraaf en webapplicatie voor De Pers

  • Pat

    Message Attractive element of cetnont. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I get actually loved account your weblog posts. Anyway I will be subscribing to your feeds and even I success you get admission to constantly quickly .

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *