Lief dagboek. Maal duizend.

“Vraag aan een kleuterklas wie een artiest is en de groep steekt enthousiast z’n hand omhoog. Vraag hetzelfde aan een groep volwassenen en er is waarschijnlijk niemand meer over” kunstenaar Brian Singer wil de creatieve kant van mensen stimuleren. Hij zond duizend blanco dagboeken de wereld rond op zoek naar verhalen. De dagboeken gingen een eigen leven leiden waarvan het resultaat te zien is op 1000journals.com.

Zo is er dagboek #354 waarin een groep jongens verkleed gaat als piraten en het dagboek vervolgens op een geheime plaats verstoppen. Of dagboek #995 waarin een vrouw bekend vroeger te zijn misbruikt. Bijzonder aan zijn project vindt Singer dat mensen elkaar met hun verhalen kunnen inspireren. Hij vergelijkt het met de discussies die hij vroeger in WC-hokjes las: “Het ging er daarbij best wel heftig aan toe. Discussies over drugs en seks bijvoorbeeld. Maar het waren ook dingen die je niet zo maar openlijk durfde te vertellen”.  Geheimen toevertrouwen aan de dagboeken deden de schrijvers regelmatig. Zoals een meisje dat bekende suïcidale neigingen te hebben. Ze durfde dit nooit direct tegen iemand te zeggen, doordat ze het opschreef en anderen het lazen kon ze worden geholpen.

De dagboeken van Singer zwerven voorlopig nog wel de wereld rond. Hoewel hij er oorspronkelijk maar 1000 uitgaf is er inmiddels al een ander initiatief (1001journals.com) waarmee mensen zelf een dagboek kunnen verzenden. Over het project zijn ook een boek en documentaire uitgekomen.

2 replies on “Lief dagboek. Maal duizend.

  • Aneesh

    Hoi Tineke en Gerrit,het was heerlijk om weer zulke ehsioutnaste verhalen van jullie te horen!En weer een nieuw project erbij, zulke omstandigheden kun je natuurlijk niet zomaar laten voortbestaan.Zo te lezen hebben jullie gelukkig veel geldwervers in Holland verzameld om eea te realiseren!Zelf zijn we 200% bezig geweest met de geboorte van onze kleindochter Laurie en vooral ook met de verbouwing van het koophuis van onze Comgolese pleegkinderen, Henk heeft geklust en ik heb op de drie kinderen gepast. Gelukkig wonen ze nu helemaal naar hun zin, en konden we weer aandacht schenken aan alle andere activiteiten waar wij ons voor inzeten. De Dodenherdenking is weer goed verlopen. Scouting t Eikske had een prachtige bijdrage bij het thema van dit jaar. Gelukkig waren er meer bezoekers dan verleden jaar, de betrokkenheid van de jeugd speelt daar een goede rol in.Wij gaan a.s. zaterdag met vakantie, we komen pas over 6 weken weer terug.En raad eens waar wij in augustus misschien naartoe gaan???? Naar GHANA!!! In ieder geval gaat Henk, hij gaat via de PUM (Programma Uitwisseling Managers) een glasblazer in de binnenlanden helpen. Ik mag niet mee, tenzij ik bij jullie van ongeveer 12 tot 25 augustus de handen uit de mouwen mag steken . Ik hoop dat het jullie uitkomt en niet in de problemen brengt.Wij lezen nog wel onze mail tijdens de vakantie, anders hoop ik dat we eind juni, begin juli contact met elkaar kunnen hebben. Mocht ik naar jullie toe kunnen komen, wil ik natuurlijk niet graag met lege handen aankomen. Ik hoop dus contact te leggen met een basisschool om materiaal mee te kunnen nemen voor jullie nieuwe project.Ik moet nu nog veel regelen voor ons vertrek a.s. zaterdag, en ik hoop contact te houden via de mail.Fijn dat het in jullie familieleven ook zo goed gaat: een tweeling op komst, een bruiloft in Thailand Veel liefs, moed, geloof en vertrouwen in alles waar jullie mee bezig zijn.Ada en Henk Hagreis

    Reply
  • http://www.skymanager.ru/

    Liebe Daseep,herzlichen Glückwunsch zu Deinem “halben” Geburtstag! Hast Dich prächtig gemausert, Mädel!!Feiere schön mit Tschuna und dem ganzen Team, aber nicht so doll, das gibt einen Kater (= kleinere Form von einem Tiger, aber ausgesprochen unlustig und überflüssig… )Liebe Grüße aus dem HessenlandAstrid

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *